Yritys

Ykköspuu on Kontiolahtelainen hirsirakentamisen osaaja, hirsirakennusten valmistaja ja rakentaja. Ykköspuu perustettu vuonna 1983. Nykyinen yrittäjä Arto oli töissä kymmenisen vuotta ennen kuin vuonna 2007 yrityskauppa toteutui.  Arto otti vaimonsa Sarin kanssa perinteikkään perheyhtiön vedettäväkseen. 

Arton työhistoria on pitkälti ennen tätä rakentamisen ja rautakauppan parista. Sarilla vastaavasti lötyy kokemusta niin raurakaupasta, yritys ja vähittäisasiakkaista. Sekä yrittäjyydestä, kiinteistövälittäjänä toimimisesta ja viimeisimpänä hän kouluttautui isännöitsijäksi.  

Ykköspuun tuotanto koostuu hirsisistä rakennuksista omakotitaloista, huviloista ja erinäisistä piharakennuksista. Saunasta, aittaan ja kaikkea siltä väliltä.

Entistä enemmän kysytään laajennuksia, tästä Ykköspuulla on vahva osaaminen.  Myös saari rakentaminen on tuttua.

Hirsivaihtoehtoja on valittavana 280mm jämerästä lamellihirrestä ohuempaan 88-113mm lamellihirteen. Sekä tuotannosta löytyyvät 58-120mm masiivihirret. Hiren vahvuus valitaan riippuen käyttötarkoituksesta.

Hirren vahvuutta valittaessa on hyvä muistaa käyttötarkoitus. Hirsi on luonnon materiaali ja sen eläminen kuuluu asiaan. Massiivi on yhtä puuta ja  elää näin ollen runsaimmin, siinä on runsaammin näkyviä oksia ja se myös halkeilee. 

Lamellihirri on tehty kahdesta tai useammasta lankusta liimaamalla ja näin ollen se kestää paremmin rasitusta ja siihen tulee  harvemmin halkeumia. Halkeumat ovat usein hyvin pinnallisia ja pieniä.  

Omat toiveet ei Ykköspuulla hetkauta. Olemme opineet vastaamaan asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin. Tuotanto taipuu asiakkaan toiveisin ja toimitus sisältöön voit itse vaikuttaa.

Kerro mitä tarvitset, räätälöidään paketti sen mukaisesti.

Ykköspuu elää ja kehittyy  ja vastaa nykyajan rakennusvaatimuksiin.  Sammaloitumaan emme jää.

 

Emme ole suurin ja kaunein,  se mitä meillä tehdään, se tehdään sydämellä perheenne parhaaksi.                                Asiakas on meille tärkeä, haluamme palvella juuri Sinua.                         

Yhteistyötä odottaen Sari ja Arto Pottonen